Etelä-Suomen aluehallintovirasto on keventänyt alueemme koronarajoituksia 2.2. alkaen – tutustu Heinolan paikallisiin ohjeisiin

Seniori uimahallissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 1.2.2022 päätöksen, jolla kumotaan Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja koskeva sulkumääräys. Lue AVIn tiedote 1.2.2022.

Päijät-Hämeen koronakoordinaatioryhmä esitti 31.1., että alueen tasaantumassa olevan epidemiatilanteen ansiosta sulku voidaan purkaa, ja sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan lain edellytykset sulkumääräykselle eivät tällä hetkellä täyty. Aluehallintovirasto kumoaa sulkumääräyksen 2.2.2022 alkaen. Kaikki tähän asti suljetuiksi määrätyt tilat, kuten kuntosalit, ryhmäliikuntatilat, uimahallit, tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytetyt tilat, saa avata asiakkaille ja osallistujille 2.2. alkaen.

Lievennyksiä myös kokoontumisrajoituksiin

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää 2.2. alkaen Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia koronakoordinaatioryhmän esityksen mukaisesti. Sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei enää rajoiteta aluehallintoviraston päätöksellä. Päätös on voimassa 2.-15.2.2022.

Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat yhä edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia samoilla periaatteilla kuin tähän asti, mutta koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Heinolan paikalliset toimintaohjeet

Kaupungin kuntosalit avataan 2.2. klo 12 alkaen ja uimahalli avataan 3.2. Uimahalli- ja kuntosalikorteille hyvitetään sulkuaika automaattisesti.

Uimahalli

Uimahallin asiakasmäärä on rajoitettu puoleen normaalista. Uimahalliin pääsee sisään ma ja pe klo 12–18.30, ti–to klo 12–19 ja la–su klo 10–15. Allastiloista on poistuttava puolituntia sisäänpääsyn sulkeutumisen jälkeen ja uimahallista on poistuttava tunti sisäänpääsyn sulkeutumisen jälkeen. Uintiaika on 1,5 tuntia pukeutumisineen. Pukutiloissa ja muissa yleisissä tiloissa tulee käyttää maskia.

Kuntosalit

Jäähallin kuntosalilla voi harjoitella enintään 20 henkilöä kerrallaan, uimahallin kuntosalilla enintään 15 henkilöä kerrallaan ja kirkonkylän liikuntahallilla enintään seitsemän henkilöä kerrallaan. Mikäli kuntosalilla on henkilömäärä​ täynnä, tulee odottaa vuoroa kuntosalin ulkopuolella.​ Harjoitteluaika enintään 1,5 tuntia. Pukutiloissa ja muissa yleisissä tiloissa tulee käyttää maskia. Kuntosaleilla on puhdistusainetta ja liinoja laitteiden puhdistukseen.

Muut kaupungin liikuntatilat

Kaupungin sisäliikuntatilat ja ryhmäharrastustilat avautuvat 2.2. alkaen. Tiedot päivitetään 2.2. päivän aikana Timmi-tilanvarausjärjestelmään ja tilat ovat käytössä illalla. Toiminnan järjestäjän tulee huomioida terveysturvallisuus toimintaa järjestäessä.

Ulkoliikuntapaikkojen pukutilat avataan 2.2. alkaen. Tiloissa on myös noudatettava turvavälejä ja suositellaan maskin käyttöä.

Kaupungin liikuntaryhmien käynnistyminen viivästyy

Ikäihmisten liikuntaryhmät ja Kunnossa Kaiken Ikää liikuntaryhmät käynnistyvät aikaisintaan talvilomaviikon jälkeen. Liikuntapalvelujen henkilöstöä on siirretty koronatilanteen vuoksi turvaamaan kaupungin lakisääteiset palvelut. Tiedotamme ryhmien aloitusajoista lähiviikkojen aikana.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu