Avaamme koronarokotusajanvarauksen 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille 7.7.

Covid-19-rokotus

Avaamme keskiviikkona 7.7.2021 koronarokotusajanvarauksen 12–15-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin altistava sairaus tai tila (riskiryhmät 1 ja 2). Tämän ryhmän ajanvaraus tapahtuu ainoastaan puhelimitse. Voit tarkistaa riskiryhmään kuulumisen THL:n sivuilta.

Ajanvaraus ja -vaihto: p. +358447693039, avoinna ma–pe klo 8–14.

Huomioitavaa tässä ikäluokassa ja riskiryhmissä

  • Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.
  • Mikäli alaikäinen ei halua tai kykene itse päättämään asiasta, tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus. Lomake tulee olla nuoren mukana rokotustilanteessa: suostumuslomake.
  • Riskiryhmät määräytyvät kuten yli 16–vuotiaissakin, poikkeuksen tekee ylipainon arvioimisessa käytettävä ISO-BMI -mittari, jolloin sairaalloisen ylipainon alaraja on 35. Huoltaja voi tehdä arvion itse lapsen painoindeksilaskurin avulla.
  • Rokotus on vapaaehtoinen.

Rokotteiden runsaan kysynnän ja rajallisen rokotemäärän vuoksi ajanvarauksessa saattaa olla ruuhkaa. Kaikki soitot rekisteröityvät järjestelmäämme, mutta takaisinsoitto voi kestää useamman päivän.

Ajanvaraus- ja vaihto

p. +358447693039, avoinna ma–pe klo 8–14.

Lisätietoja

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu