Ajanvaraus influenssarokotukseen sekä kolmanteen koronarokotukseen

Influenssa

Riskiryhmien maksuttomat kausi-influenssarokotukset

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Muut kuin maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat myös hankkia rokotteen omakustanteisesti reseptillä. Voit pyytää reseptin soittamalla rokotusajanvaraukseen tai hakemalla rokotteen yksityisiltä terveydenhuollon palveluntarjoajilta.

Lisätietoja kausi-influenssarokotuksesta löydät THL:n verkkosivuilta.

Pneumokokkirokote

Halutessasi omakustanteisen pneumokokkirokotteen, voit tilata rokotereseptin etukäteen: www.hyvis.fi (tilaa rokotereseptejä) tai soittamalla rokotusajanvaraukseen. Tuo rokote mukanasi, kun tulet varatulle ajalle rokotuspisteelle.

Kolmas koronarokoteannos

Heinola tarjoaa kolmannen koronarokoteannoksen seuraaville ryhmille:

 • Kaikki 60 vuotta täyttäneet.
 • Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat iästä riippumatta.
 • Laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Kolmas rokotuskierros toteutetaan siten, ettei se hidasta 1. ja 2. annosten rokotustahtia. Kolmansissa annoksissa käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta. Ensisijaisesti suositellaan samaa valmistetta, jolla rokotettava on saanut toisen annoksen, mutta tarvittaessa voidaan tarjota myös toista valmistetta.

Ajan varaaminen

 • Varaa aika ensisijaisesti sähköisesti. Ajan voi myös tarvittaessa perua tai siirtää sähköisesti. Sähköisessä ajanvarauksessa on erilliset valikot influenssa- ja koronarokotuksille.
 • Mikäli et pysty varaamaan aikaa sähköisesti, varaa aika puhelimitse p. 044 587 1475 (ma-pe klo 8-14). Huomioithan, että ajanvarauksessa on ruuhkaa ja takaisinsoitossa saattaa olla viivettä. Odota rauhassa takaisinsoittoa.
 • Mikäli otat nyt koronarokotteen kolmannen annoksen, varaa aika pelkkään koronarokotukseen. Saat tarvittaessa samalla käynnillä myös influenssarokotteen. Influenssarokotteita annetaan vuoden loppuun saakka. Muussa tapauksessa varaa aika influenssarokotukseen.
 • Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika.
 • Influenssarokotusten osalta lapset, lapsiperheet ja raskaana olevat varaavat ajan neuvolasta omalta terveydenhoitajaltaan, koululaiset ottavat yhteyttä omaan kouluterveydenhoitajaan ja opiskelijat oman oppilaitoksen terveydenhoitajaan.
 • Rokotuksia annetaan sekä vastaanottotoiminnan, neuvolan, että oppilaitosten tiloissa eli laita saapumisohjeet itsellesi muistiin. Tarkemmat saapumisohjeet saat ajan varaamisen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa rokotuksiin liittyen

 • Suosittelemme käyttämään maskia sekä desinfioimaan kädet rokotukselle tullessa.
 • Saavu paikalle mahdollisimman täsmällisesti sovittuna aikana, jotta vältämme odotustilojen ruuhkautumisen.
 • Rokotukselle ei saa tulla, jos on kuumetta, flunssa- tai vatsaoireita.
 • Rokotus annetaan olkavarren yläosaan ja tämä on hyvä huomioida pukeutumisessa.
Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu