Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronarokote

Heinolalaiset rokotetaan Heinolassa seuraavasti

a) Ajanvarauksella (12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat)

 • Rokotuspaikka: Heinolan terveyskeskus, Torikatu 13, sisäänkäynti G-ovesta
 • Varaa aika sähköisesti tai puhelimitse p. 044 587 1475, avoinna ma–pe klo 8–14.
 • Varatun ajan peruutukset: p. 044 769 3039, avoinna ma–pe 8–14.
 • Neljännen rokotuksen saa vain ajanvarauksella.

b) Ilman ajanvarausta (12–17-vuotiaat: 1. ja 2. annos, 18-vuotta täyttäneet: 1., 2. ja 3. annos)

 • Rokotuspaikka: Heinolan terveyskeskus, Torikatu 13, sisäänkäynti F-ovesta.
 • Toistaiseksi rokotuksia on tarjolla vain ajanvarauksella.
 • Ilmoitamme uusista ajoista, kun ne ovat tiedossa
 • Rokotuspaikalla saattaa olla jonoa. Jos haluat rokotteen tiettyyn aikaan, suosittelemme varaamaan ajan etukäteen.

c) 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusajanvaraus

 • Rokotuspaikka: Heinolan terveyskeskuksen neuvolan tiloissa, sisäänkäynti B-ovesta.
 • Varaa aika: Soitto neuvolan terveydenhoitajille puhelinajalla ma-pe klo 9-10 puh. 044 769 2982, 044 769 2983 tai 050 5963932.

Heinolassa on käytössä seuraavat koronarokotteet: Pfizer/BioNTech ja Moderna. Heinolassa on oma rokotusajanvarausjärjestelmänsä, joka on eri kuin Päijät-Soten käyttämä ajanvarausjärjestelmä. Lue lisätietoa Heinolan ajanvarauksesta.

Heinolan koronarokotuspiste sijaitsee Heinolan terveyskeskuksessa, osoitteessa Torikatu 13. Jos tulet ajanvarauksella, tule sisään G-ovesta eli kahvion viereisestä ovesta. Mikäli tulet ilman ajanvarausta, tule sisään F-ovesta. Sisäänkäynnissä yhteydessä on tarkemmat opasteet rokotuspisteelle.

Heinolan terveyskeskuksen rokotuspisteet

5–11-vuotiaiden koronarokotukset

5–11-vuotiaille annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotteen tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Rokotteen perussarjaan kuuluu kaksi rokoteannosta. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 6–12 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Mikäli lapsi ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Suostumus tehdään suostumuslomakkeella. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, tulee poissaolevalta huoltajalta olla allekirjoitettu suostumuslomake.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusajanvaraus soittamalla neuvolan terveydenhoitajille puhelinajalla ma–pe klo 9–10 puh. 044 769 2982, 044 769 2983 tai 050 5963932.

Ethän tuo lasta rokotukselle, jos lapsella on hengitystie- tai vatsaoireita, kuumetta. Myös lapsen saattajan tulee olla oireeton.

Kolmas koronarokoteannos

Heinola tarjoaa kolmannen koronarokoteannoksen seuraaville ryhmille:

 • Kaikki 18 vuotta täyttäneet.
 • 12-17-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat (luettelo lääketieteellisistä riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin? -THL). Myös muille 12-17-vuotiaille voidaan antaa kolmas rokoteannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Kolmansissa annoksissa käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta ja Modernan Spikevax-rokotetta.

Milloin kolmannen annoksen voi antaa?

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Heille suositellaan myös neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

60 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

18-59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa 4-6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

12-17-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Neljäs koronarokoteannos

Heinola tarjoaa neljännen koronarokoteannoksen seuraaville ryhmille:

 • 80-vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.
 • 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Katso listaus voimakkaasti immuunipuutteisiin kuuluvista henkilöistä THL:n sivulta. Tehosteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Neljänsissä annoksissa käytetään ensisijaisesti Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotetta.

Nuvaxovid

Heinolan terveyskeskuksen rokotuspisteellä on saatavilla pieni määrä Nuvaxovid-rokotetta. Nuvaxovidia voidaan käyttää 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin.

Rokotetta suositellaan henkilöille, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Nuvaxovid-rokotteesta kiinnostunee voivat ilmoittautua soittamalla koronarokotusajanvaraukseen. Rokotusaikaa ei anneta heti, vaan tarkemmasta ajankohdasta ollaan erikseen yhteydessä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu