80 vuotta täyttäneille suositellaan neljänsiä koronarokotuksia

Koronarokote

Kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä hoivakodeissa asuville iäkkäille suositellaan neljänsiä koronarokotuksia. Tarkoituksena on tehostaa iäkkäiden suojaa vakavaa koronatautia vastaan.  

Varsinaista alaikärajaa ei iäkkäiden hoivakodeissa asuvien neljänsille rokotuksille ole, mutta esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille sitä ei katsota tarpeelliseksi. 

Rokotuksen saa Heinolan terveyskeskuksen rokotuspisteeltä ajanvarauksella. Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä sähköisesti osoitteessa Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi) tai puhelimitse numerosta 044 587 1475, avoinna ma–pe klo 8–14.

Iäkkäiden asumispalveluiden rokotukset järjestetään samaan tapaan kuin aikaisemmin.  80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut 3 kuukautta. Kolme rokotetta saanut ja sen lisäksi koronataudin sairastanut iäkäs ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotetta. Kaksi rokotetta saanut ja koronataudin sairastanut iäkäs voi ottaa kolmannen rokotteen, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Lisätietoa rokotuksista: ajankohtaista koronaviruksesta.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu