Visit Heinola

Kouluruokailu

Koululounaan tavoitteena on edistää oppilaan terveyttä ja ylläpitää työtehoa. Yhteinen ruokailuhetki opettaa sosiaalisia taitoja sekä hyviä ruokailutapoja.

Lounas on lapselle ja nuorelle esimerkki ravitsemuksellisesti oikean ruoka-annoksen koostamisesta ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Koululounas on monipuolista ja vaihtelevaa arkiruokaa, jonka perustana on Valtion ravitsemusneuvotelukunnan kouluruokasuositus vuodelta 2008 sekä suomalaiset ravitsemussuositukset.

Koululounas sisältää pääruoan, salaatin sekä leipää, levitettä ja ruokajuomaa.

Kouluruoan valmistus

Koululounaan Heinolassa valmistaa ammattitaitoinen ruokapalvelualan henkilöstö. Valmistus on keskitetty kahteen tuotantokeittiöön ja yhteen valmistuskeittiöön. 

Palvelukeittiöitä on kuudessa kouluissa. Niihin lämmin ruoka tuodaan tuotantokeittiöstä, palvelukeittiö itse keittää esimerkiksi perunat ja pastan. Joihinkin palvelukeittiöihin tuodaan kaikki tarjoiluvalmiina tuotantokeittiöiltä.

Kouluruokaa valmistavat keittiöt:

  • Niemelän tuotantokeittiö (Myllyojan, Jyrängön, Tommola-talon, Lyseonmäen ja Niemelän koulu sekä lukio)
  • Kirkonkylän tuotantokeittiö (Kirkonkylän ja Lusin koulut)
  • Vierumäen koulukeittiö (Vierumäen koulu)

Oiva-valvontajärjestelmä

Oiva on Eviran valvontajärjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan verkossa sähköisinä Oiva-raportteina. Raporteissa arvioidaan hymynaamoilla yritysten elintarviketurvallisuutta. Oivan hymyillessä asiat ovat kuluttajan kannalta kohdallaan.

Heinolaa koskevat Oiva-raportit löydät tästä!